Το Gruppo Pagoni (Ε. Παγώνη ΑΕ), ιδρύθηκε το 1990 από τον Γιώργο και την Λία Παγώνη. Από την αρχή ξεχώρισε στον κόσμο του brand name fashion, έχοντας τις συλλογές μερικών από τους σπουδαιότερους σχεδιαστές μόδας του κόσμου, που επηρεάζουν τις τάσεις της μόδας.

Στην πορεία των 25 χρόνων, το Gruppo Pagoni διέπρεψε στη συνεχή αναζήτηση συλλογών που θα αποτελούσαν το επόμενο trend στον πολύ ανταγωνιστικό κόσμο της μόδας. Ερμηνεύοντας με ακρίβεια και διορατικότητα τις ανάγκες της αγοράς της μόδας, το Gruppo Pagoni συνεχώς εισάγει, διανέμει και πουλά στην λιανική εξαιρετικά επιτυχημένα prêt–à–porter γυναικεία και ανδρικά brands ρούχων και αξεσουάρ. Έτσι, η εταιρεία έφερε στο πελατολόγιο της σημαντικά ονόματα, όπως Gianni Versace, Gianfranco Ferré, Valentino, Moschino, Roberto Cavalli, Alberta Ferretti, Galliano, McQueen, Antonio Marras, κ.α., που άλλαξαν ριζικά το πρόσωπο της μόδας.

Για την επιτυχή διανομή των συλλογών του, το Gruppo Pagoni δημιούργησε δύο κτίρια με showrooms, όπου οι πελάτες του, τα top καταστήματα λιανικής της Ελλάδας και της Κύπρου, δειγματίζονται στις συλλογές που εισάγει.

Για τους καταναλωτές και φανατικούς της μόδας, το Gruppo Pagoni δημιούργησε τα καταστήματα Eponymo, όπου οι fashionstas μπορούν να βρουν όλες τις συλλογές που εισάγει η εταιρεία, αλλά και τις γραμμές που βρίσκονται αποκλειστικά στα καταστήματα της.

Ξεκινώντας με την απλή διανομή των brands, το Gruppo Pagoni είναι σήμερα μια εταιρεία που ειδικεύεται στη διανομή των top fashion brands του κόσμου. Το εύρος και οι κατηγορίες των συλλογών του, καθώς και η οργανωτική του δομή και λειτουργία, τοποθετούν το Gruppo Pagoni στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στους επαγγελματίες της μόδας.